Energielabel voor woningen

pag_a-zonder-plus-320x107

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.

Voor alle woningen in Nederland is op basis van het bouwjaar een voorlopige energielabel vastgesteld. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop of verhuur verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. De woningeigenaar kan een definitief energielabel aanvragen via de internetapplicatie energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid.

Via de applicatie kan de woningeigenaar, na inloggen op DigiD, de vooraf ingevulde gegevens controleren en aanpassen, bijvoorbeeld informatie over de isolatie, het glas en de verwarmingsketel. De applicatie geeft aan voor welke gegevens er bewijsstukken aangeleverd moeten worden, zoals een foto van een CV-ketel. Vervolgens controleert een erkend deskundige de gegevens op afstand. Na akkoord ontvangt de woningeigenaar zijn definitieve energielabel. Dit definitief energielabel is 10 jaar geldig na uitgifte.

EPA Energie Advies kan voor u, als erkend deskundige, het voorlopig energielabel definitief maken. Selecteer daarvoor EPA Energie Advies (Rob van de Ven) als Erkend Deskundige in de internetapplicatie. U ontvangt een factuur via e-mail, nadat uw aanvraag in behandeling is genomen.

Belangrijk: Lees vooraf de ‘Instructies aanlevering bewijsmateriaal’.